Laten bestraten

Wilt u uw tuinopritterras of parkeerplaats laten bestraten? Er zijn een hoop dingen waar u op moet letten en een aantal dingen waar u goed rekening mee moet houden. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat u door de stenen de bestrating niet meer ziet, helpen we u graag een handje met wat informatie, de mogelijkheden en extra tips!

Soorten tegels

De keuze van de tegels is een belangrijk onderdeel, ze zorgen voor comfort, structuur en gemak. Met de soort tegels bepaalt u de stijl en de uitstraling, maar bestrating heeft natuurlijk vooral een praktische functie. Bestrating maakt uw tuin leefbaar, waardoor u zomers lekker buiten kunt zitten. We bespreken met u de meeste voorkomende tuintegels in Nederland:
– Gebakken tegels: geven een warm uitstraling en zijn geschikt voor bijzondere legmotieven. Deze tegels kunnen goed tegen een stootje. Raken ze toch beschadigd? Dan geeft dit juist een unieke uitstraling.
– Betontegels: zijn relatief goedkope tegels voor het bestraten van uw tuin, oprit, terras of parkeerplaats. Het materiaal gaat lang mee en is de oplossing wanneer u een klein(er) budget heeft. Het enige nadeel aan beton is dat er de tegels na een aantal jaar al verkleuren.
– Natuursteen tegels: zijn perfect voor een luxe uitstraling. Verkleuring is bij deze tegels niet zichtbaar, omdat de tegels gewonnen zijn uit de aarde en door en door gekleurd zijn.

laten bestraten

Afmetingen bestrating

Hou met de volgende afmetingen rekening met het bestraten:
– Parkeerplaats: minimaal 3 bij 5 meter, zodat uw auto op de oprit past en u kunt nog aan beide kanten in- en uit kunt stappen
– Terras: minimaal 12 vierkante meter, zodat er in ieder geval een tuinset op past
– Tuinpad: minimaal 90 centimeter breed, zodat u er met de fiets in de hand over kan lopen

Soorten bestratingsverbanden

Een bestratingsverband is de manier waarop de tegels worden gelegd. Een bestratingsverband zorgt ervoor dat de stenen goed op elkaar aansluiten en stevig blijven liggen. We kennen verschillende soorten verbanden, zoals een blokverband, een halfsteensverband, een elleboogverband, een visgraatverband, een keperverband en een wildverband.

Voor welke bestrating welk bestratingsverband gebruiken?

– Oprit en parkeerplaats: een elleboog- of keperverband, door de stevigheid blijven de stenen goed op hun plek. Dit is erg belangrijk gezien het gewicht van de auto.
– Terras: een volsteens-, blok- of halfsteensverband. Kies voor een wildverband wanneer u eens wat anders wilt!
– Tuinpad: een halfsteens- of visgraatverband, dit trek niet teveel aandacht en is stevig.

laten bestraten

Laten bestraten!

We helpen u graag bij het bestraten, van een klein terras tot aan een complete oprijlaan. Onze professionals leggen al jarenlang bestrating waardoor het tempo er goed in zit en u al binnen een dag op uw terras kunt zitten!

Zodra u contact met ons heeft opgenomen, komen wij de situatie bekijken. Dan bespreken we al uw wensen door en kijken we wat de mogelijkheden zijn. We nemen ook altijd materialen mee, zodat we alvast wat kunnen uitproberen. Op deze manier heeft u al een idee hoe de bestrating eruit komt te zien.

Kosten bestrating

De kosten voor het leggen van uw bestrating is lastig in te schatten. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het oppervlakte, het soort tegel en het bestratingsverband. Daarom bespreken we eerst alle wensen met u door en maken we daarna een advies op maat, afgestemd op uw budget!

Contact

U kunt contact opnemen middels het contactformulier hieronder, of bel naar 06- 10352382 voor meer informatie!

Neem contact met ons op