Bestrating parkeerplaats

Wilt u graag een parkeerplaats voor de deur, zodat u altijd verzekerd bent van een plekje? Laat uw parkeerplaats snel en effectief aanleggen door onze professionals met jarenlange ervaring.

Belangrijk bij een parkeerplaats

Een auto weegt behoorlijk wat kilo’s. Het is daarom belangrijk dat een parkeerplaats dit hoge gewicht kan dragen. Wij weten als geen ander hoe we dit moeten aanpakken en al binnen een dag bent u voorzien van een nieuwe en stevige parkeerplaats waar u jarenlang plezier van heeft. We bespreken de essentials bij een parkeerplaats, zodat u weet waar u aan toe bent.

1. Ondergrond
Het is belangrijk dat er een laag ophoogzand, ook wel vulzand of scherpzand genoemd, wordt gelegd voor de bestrating. De laag zand moet ongeveer 25 tot 30 centimeter dik zijn. De ondergrond is belangrijk om verzakking te voorkomen.

2. De stenen
Wij adviseren om stenen te kiezen die minimaal 7 centimeter dik zijn. De meeste parkeerplaatsen worden aangelegd met klinkers. Tegels zijn vaak niet dik genoeg waardoor ze snel breken.

3. Bestratingsverband
Door het draaien van de wielen van uw auto kunnen de stenen snel verplaatsen. Daarom is het belangrijk voor het juiste bestratingsverband te kiezen. Wij raden aan om te kiezen voor een keper- of elleboogverband. Deze verbanden zijn extra stevig doordat de stenen dwars tegen elkaar aan worden geplaats en de kans op verschuiving minimaal is.

4. Randafwerking
Bij een oprit zijn opsluitbanden aan de zijkant van groot belang. Deze banden zorgen ervoor dat de stenen niet kunnen verplaatsen. Dat is belangrijk omdat een auto een hoge kracht uitoefent op de bestrating.

5. Aftrillen
Na het bestraten van uw parkeerplaats is het belangrijk om het geheel goed af te trillen met een trilplaat. Hierdoor kunnen de stenen goed nestelen in de ondergrond. We zorgen er ook altijd voor dat uw parkeerplaats schoon is voordat we gaan aftrillen om schade te voorkomen door bijvoorbeeld kleine steentjes.

bestrating parkeerplaats

Afmeting parkeerplaats

Wij raden aan voor uw oprit een minimale oppervlakte van 3 bij 5 meter aan te houden. Dan kunt u nog eenvoudig uitstappen aan de rechter- en linkerkant van uw auto. Groter kan natuurlijk altijd of misschien wilt u wel een oprit voor twee auto’s. Ook dat is uiteraard mogelijk.

Uw parkeerplaats laten bestraten

Wilt u snel en effectief uw parkeerplaats laten bestraten? Door de jarenlange ervaring van onze professionals is deze klus binnen een dag klaar. We komen bij u langs om de situatie te bekijken en uw wensen en budget te bespreken. Daarna stellen wij een advies op maat voor u op met de bijbehorende kosten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en is uw parkeerplaats helemaal naar wens!

bestrating parkeerplaats

De kosten van een parkeerplaats bestraten

Het is lastig om zomaar de prijs van het bestraten van een parkeerplaats te bepalen. De prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de oppervlakte, de gekozen stenen en het bestratingsverband. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken, zodat wij een kostenplaatje voor u kunnen opmaken!

Contact

U kunt contact opnemen middels het contactformulier hieronder, of bel naar 06- 10352382 voor meer informatie!

Neem contact met ons op