Bestrating oprit

Droomt u van een oprit, zodat u altijd uitstapt voor uw voordeur? Laat uw oprit door ons bestraten, zodat u er jarenlang plezier van heeft!

Essentials bestraten oprit

Een auto weegt heel wat kilo’s, daarom is het belangrijk dat uw oprit in staat is om dit gewicht ook daadwerkelijk te dragen. Wij weten als geen ander hoe wij dit moeten aanpakken en hebben binnen een dag een gloednieuwe en stevige oprit voor u aangelegd waar u nog jarenlang plezier van heeft. We bespreken graag de belangrijkste punten voor het bestraten van een oprit.

1. Dikte van de stenen
Het is essentieel dat u kiest voor stenen van een minimale dikte van 7 centimeter. Deze stenen zijn uitermate geschikt voor het dragen van een auto. Wij raden aan om te kiezen voor gebakken waaltjes of betonklinkers. Zo weet u zeker dat uw oprit stevig genoeg is en u er jarenlang mee vooruit kunt. Wilt u toch liever andere stenen of tegels? Zorg dan dat ze minimaal 7 centimeter dik zijn.

2. Ophoogzand
Ophoogzand is van belang om verzakkingen te voorkomen. Een laag ophoogzand van 25 tot 35 centimeter zorgt voor een stevig fundering van de bestrating en daar zorgen wij dan ook altijd voor.

3. Bestratingsverband
Er zijn verschillende soorten bestratingsverbanden, maar wij raden aan om te kiezen voor een keper- of elleboogverband. Deze verbanden zijn extra stevig doordat de stenen dwars tegen elkaar aan worden geplaats en de kans op verschuiving minimaal is.

4. Randafwerking
Bij een oprit zijn opsluitbanden aan de zijkant van groot belang. Deze banden zorgen ervoor dat de stenen niet kunnen verplaatsen. Dat is belangrijk omdat een auto een hoge kracht uitoefent op de bestrating.

5. Aftrillen
Zodra onze professionals klaar zijn met het bestraten van uw oprit is het belangrijk om het geheel goed af te trillen. Dit gebeurt met een trilplaat zodat de stenen goed kunnen nestelen in de ondergrond. Kleine steentjes en vuiligheid kunnen ervoor zorgen dat de stenen worden beschadigd. We letten er dan ook extra goed op dat de oprit schoon is voor het aftrillen.

bestrating oprit

Afmeting oprit

Wij raden aan voor uw oprit een minimale breedte van 3 meter aan te houden. Dan kunt u nog eenvoudig uitstappen aan de rechter- en linkerkant van uw auto.

Oprit laten bestraten

Snel en effectief uw oprit laten bestraten? Onze professionals hebben jarenlange ervaring waardoor ze deze klus binnen een dag kunnen klaren. We komen bij u langs om de situatie te bekijken en uw wensen en uw budget te bespreken. Daarna stellen wij een advies op maat voor u op met de bijbehorende kosten. Zo weet u altijd waar u aan toe bent en is uw oprit helemaal naar wens!

De kosten van een oprit bestraten

De kosten van het bestraten van een oprit is lastig te bepalen. Er zijn verschillende factoren die de prijs van deze klus bepalen. Factoren zijn bijvoorbeeld de door u gekozen stenen en de oppervlakte van uw oprit. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw wensen te bespreken, zodat wij een offerte voor u kunnen opmaken!

bestrating oprit

Contact

U kunt contact opnemen middels het contactformulier hieronder, of bel naar 06- 10352382 voor meer informatie!

Neem contact met ons op